Stress bij kinderen

Stress bij kinderen

 

Is de rek eruit?

Stress bij kinderen heeft ook zijn goede kant. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam alert is. Het brengt het lichaam van kinderen een vorm van paraatheid. Je voelt je polsslag versnellen, spieren spannen en de ademhaling wordt sneller en dieper. Die spanning die bij kinderen voor kan komen helpt om bijvoorbeeld snel ergens op te reageren. Bijvoorbeeld een chauffeur die snel op de rem moet trappen omdat er spelende kinderen de straat op rennen. Zo kan stress ervoor zorgen dat kinderen of volwassenen extra snel reageren of heel geconcentreerd een lastige klus doen. Stress kan kinderen helpen om geconcentreerd een examen te maken. Wanneer dat achter de rug is is de aanwezige spanning vanzelf weer weg.
Gezonde stress bij kinderen

Deze stress is dus eigenlijk gezond in elk geval zeker niet ongezond. Het hoort er bij en komt bij iedereen bij de een vaker dan bij de ander voor. Soms zijn er situaties die stress bij kinderen of volwassenen opleveren die niet goed gebruikt wordt. Dat kan zijn doordat je zeer ongeduldig wordt tijdens het wachten ergens of omdat je gehaast bent. Kinderen en volwassen kunnen stress opbouwen. Dat kan doordat er steeds spanningen zijn vanwege ziekte, ruzie of een continue hoge werkdruk. Dat is stress die niet gezond meer is daar worden kinderen en volwassenen moe van. Dat kan leiden tot overbelasting en zelfs uitputting Of erger in overspannenheid of een burn out.

Hulp bij stress

Metabletica heeft verschillende mogelijkheden om u te leren omgaan met stress. Raadpleeg uw huisarts voor een verwijzing of meldt u aan via het aanmeldformulier.

Direct aanmelden Meer weten?