Nieuws

DE JUISTE ZORG OP DE JUISTE PLEK?

 

Je bent op zoek naar hulp. Daarom kom je waarschijnlijk ook op deze pagina terecht. Die hulp kan heel verschillend van aard zijn. Lichamelijke klachten, geestelijke klachten of een combinatie daarvan.

Voor jou is het belangrijk dat je zo snel mogelijk op de juiste plek komt om de meest passende hulp te krijgen. Je huisarts kan je daarin ondersteunen en verwijzen. Internet beidt je de mogelijkheid om je verder te oriënteren. Je wilt immers vooraf  al een indruk krijgen voordat je de volgende stap maakt.

Die volgende stap kan een eerste kennismakingsgesprek zijn. Heb je te weinig rust of ontspanning? Wil je je leefstijl  veranderen omdat je daardoor gezonder kunt leven? Dan biedt leefstijlcoaching waarschijnlijk een goede oplossing.

SLAAP & ONTSPANNING

Genoeg slaap is onmisbaar voor een goede gezondheid en vermindert de kans op chronische aandoeningen. Slaapgebrek zorgt op de korte termijn voor vermoeidheid, concentratieproblemen en extra eetlust. Op de langere termijn kan het de kans op overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en depressie vergroten. Ook langdurige stress veroorzaakt schade aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Stress en slecht slapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je stress hebt beïnvloedt dit je nachtrust en niet in slaap kunnen komen levert stress op.

De basis van je nachtrust leg je overdag. Simpele dingen als minder koffie drinken en meer lichaamsbeweging kunnen al een verschil maken. Ook het verminderen van stress, hier beter mee omgaan en bewust tijd nemen voor ontspanning verbeteren gezondheid.

Dit soort leefstijlveranderingen helpen je beter te slapen en stress te verminderen.

Samen met de leefstijlcoach kun je deze vicieuze cirkel doorbreken.

START DE VERANDERING

 

Metabletica vestigt zich ook in Geldrop!

 
Vanaf 1 juni 2022 is de gemeente Geldrop Mierlo een nieuwe GGZ instelling rijker. In deze maand start Metabletica GGZ haar hulpverlening geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en ouderen vanuit het pand aan Heuvel 6 in Geldrop.

Gelet op het aantal aanmeldingen vanuit Geldrop-Mierlo voor behandeling werd de behoefte en mogelijkheid onderzocht of een start van een vierde vestiging in Geldrop Mierlo paste in de missie van Metabletica. Het resultaat is een daadwerkelijke start in juni.

Metabletica is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg die vooral gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aanbied. Hiertoe heeft zij psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychologen en orthopedagogen in dienst. De geestelijke hulpverlening wordt aangeboden aan alle leeftijdsgroepen van jong tot oud. Metabletica maakt gebruik van verschillende therapieën. Alvorens tot behandeling over te gaan wordt goed onderzocht wat de hulpvraag of hulpvragen zijn. Ieder mens is immers uniek. Tijdens de intake wordt ook goed geanalyseerd of betreffende cliënt goed binnen Metabletica geholpen kan worden of beter bij een op 1 hulpvraag gespecialiseerde instelling past.

Financiering

De hulpverlening voor kind en jeugd (tot 18 jaar) wordt gefinancierd vanuit de gemeente. Metabletica heeft een contract met de gemeente Geldrop-Mierlo voor hulpverlening. Volwassenen kunnen voor hulpverlening bij Metabletica ongeacht de verzekeraar waar de zorgpolis afgesloten is.

Metabletica vestigt zich ook in Bergeijk!

 

Vanaf 1 juli 2020 wordt het nieuwe Medisch Centrum Bergeijk in gebruik genomen door een breed bijna compleet aanbod van zorgaanbieders. Onder andere huisartsen, apotheek, fysiotherapie, echografie en ZuidZorg.

Inwoners van Bergeijk en omgeving kunnen vanaf 1 juli ook in Bergeijk terecht bij een geestelijke gezondheidsinstelling. Hiermee geeft Metabletica verdere invulling aan haar missie om geestelijke gezondheidszorg dichtbij te bieden.

Het Medisch Centrum Bergeijk is gerealiseerd in het oude pand van de Rabobank aan de Burgemeester Magneestraat 12 in Bergeijk. Gelegen tegenover het gemeentehuis in Bergeijk.

Er is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het pand parkeergelegenheid.

Het maken van een afspraak kunt u via het secretariaat. Het secretariaat  is bereikbaar per telefoon 040-2010022, mail info@metabletica.eu. Aanmelding kan ook via het aanmeldingsformulier op onze website www.metabletica.eu.

Denkt u aan de verwijzing van uw huisarts!

   

Zorg in nederland

Nederland staat bekend om haar goede gezondheidszorg. Er wordt jaarlijks veel gebruik gemaakt van generalisten en specialisten om mensen te helpen. Om u een idee te geven. Jaarlijks heeft 78% van de inwoners contact met een huisartsenpraktijk. Ongeveer 23% van de inwoners in Nederland brengt een bezoek aan de fysiotherapeut. 79% van de inwoners brengt jaarlijks een een bezoek aan de tandarts en ziekenhuizen worden massaal bezocht voor een onderzoek en herstel bij lichamelijke klachten. Jaarlijks ruim 1,7 miljoen mensen die meerdaags in het ziekenhuis liggen, ruim 1,7 miljoen mensen 1 dag en meer dan 9 miljoen poliklinische ingrepen. Dat vinden we heel normaal en dat is maar goed ook.

Geestelijke gezondheidszorg is niet eng

Dat ligt bij de geestelijke gezondheidszorg vaak anders. Niettemin hebben 4 van de top tien ziektelasten betrekking op psychische stoornissen. Ruim 42% van de inwoners van Nederland heeft te maken (of gehad) met psychische klachten. Mogelijk uzelf of een van uw familieleden of vrienden ook. Toch wordt de geestelijke gezondheidszorg nog vaak als “eng”ervaren. Waarschijnlijk omdat niet of veel minder tastbaar is dan bij lichamelijke klachten. Het ziekenhuis wordt “als de gewoonste zaak”bezocht om een botbreuk te herstellen. De fysiotherapeut wordt voor een fysiek herstel zonder bedenkingen bezocht om zo snel mogelijk weer volledig mobiel te zijn. Dat terwijl juist een goede geestelijke gezondheid bijdraagt aan het welzijn of welbevinden van mensen. In het algemeen is het van belang om bij klachten of dat nu lichamelijk of geestelijk is tijdig advies of hulp te vragen.

Huisarts 1e stap

Uw huisarts is de eerste stap. Hij kan een eerste analyse maken van uw klachten en een eerste inschatting maken of meer specialistische hulp nodig is. Bij lichamelijke klachten verwijst hij u doorgaans door naar een specialist in het ziekenhuis, bij geestelijke klachten kan dit naar een instelling voor Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) zijn. Daar helpen generalisten en specialisten dagelijks mensen met geestelijke klachten. U bent dan ook echt niet de eerste en zeker niet de enige.

Spannend

Is het spannend. Ja natuurlijk zoals veel dingen die u voor het eerst doet spannend kunnen zijn. Een eerste kennismaking kan u helpen om die spanning te verminderen of zelfs weg te nemen. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek als eerste stap is mogelijk. U kunt ons telefonisch bereiken op 040 201 00 22 of stuur ons een e-mail via info@metabletica.eu