Cliënten over Metabletica

Cliënten over Metabletica

Metabletica houdt onder haar cliënten een cliënttevredenheidsonderzoek. Dat is een continu proces dat ons helpt om onze hulp te verbeteren. De cliënten kunnen volledig anoniem het cliënttevredenheidsonderzoek invullen.

Persoonlijke reacties

Een aantal cliënten geeft ons naast het cliënttevredenheidsonderzoek ook schriftelijk (brief, kaart of mail) een reactie. Hieronder kunt u een aantal reacties van onze cliënten lezen.

Sanne,

“Wil je bedanken voor alles.

Wat heb jij mij geholpen.

Toen het water aan mijn lippen stond zorgde jij ervoor dat ik eerder de juiste hulp kreeg. Je hebt je hard gemaakt voor mij, voel me een ander mens.  Rustiger. Weet niet zo goed wat ik zeggen moet, bedankt klinkt niet voldoende. Ga onze gesprekken stiekem wel missen.”

Liefs Kim uit Eindhoven.

 

“Toen mijn ouders voorstelden om mij naar een psycholoog te sturen was ik het daar totaal niet mee eens. Toch zeiden mijn ouders dat het verstandig is. Ik vond het best wel spannend maar mijn eerste indruk was meteen heel goed. Mijn psycholoog heeft altijd heel fijn geluisterd en dat was voor mij vaak altijd al genoeg. Ik had een echte klik waardoor het vertellen van (heftige)  gebeurtenissen veel makkelijker was voor mij. Al mijn doelen die we hadden opgesteld zijn voltooid. Ik ben op het goede pad beland en heb in kunnen zien dat het leven ook leuk kan zijn! Ik ben mijn psycholoog heel erg dankbaar voor alles wat ze voor me heeft gedaan. Ik ben goed geholpen en niet bang voor een terugval!”

 

Naam bekend bij Metabletica.

 

Gericht aan een behandelaar van Metabletica.

“Ik wil jou ook nog persoonlijk bedanken voor alles wat je voor Matthijs gedaan hebt. Ik vond het erg fijn dat de lijnen tussen ons erg kort waren en dat ik met al mijn vragen en angsten bij je terecht kon. Je bent een grote steun voor ons geweest in een enorm moeilijke tijd. Wat kunnen we samen blij zijn dat het op dit moment zo goed met hem gaat!”

 

M.D. Valkenswaard

 

“Toen wij vastliepen met onze zoon zijn we door de huisarts doorverwezen naar Metabletica. Tot onze opluchting konden we binnen twee weken al terecht. We zijn als ouders altijd goed betrokken bij de behandeling door de psycholoog. Werden ook zeer serieus genomen met onze vragen. Onze zoon had ook een goede vertrouwensband met zijn behandelaar. Later zijn we ook bij de kinderpsychiater terecht gekomen en ook daar hadden en hebben we alle vertrouwen in. Kortom, ze hebben ons bij gestaan in een enorm moeilijke periode op zeer professionele wijze.”

Ouders M.D. Valkenswaard

gezin

“Na enkele teleurstellingen bij het zoeken naar hulp ben ik uiteindelijke bij Metabletica terecht gekomen. Ik ben erg tevreden over mijn hulpverlener. Zij doorzag vrij snel de problematiek en wist uiteindelijk te doorgronden wat er ten grondslag lag aan mijn klachten. Op behoorlijk late leeftijd kreeg ik dankzij haar inzicht in de vele en zware obstakels waaraan ik in mijn leven het hoofd heb moeten bieden. Ook in haar begeleiding bij mijn tegenstrijdige emoties die loskwamen na het stellen van de diagnose stond ze me bij met haar deskundigheid maar zeker ook in het vertrouwen dat ze weet op te wekken. Metabletica als organisatie geeft me een vertrouwd gevoel van een veilige haven. Bij deze praktijk gaat het verder dan een diagnose en een recept van de psychiater. Er worden diverse cursussen/workshops gegeven die er toe bijdragen om beter te kunnen omgaan met jouw “ding”. Heel bijzonder vind ik de gespreksgroep voor mensen met een bepaalde diagnose waar veel praktijkvoorbeelden aan bod komen. Ik heb het wel eens op de volgende manier omschreven: De therapie is als het halen van je rijbewijs. Bij de gespreksgroep ga je met je pas behaalde rijbewijs écht leren rijden in het verkeer.”

Henk V.

 

 

“Ik ben alleen maar positief over metabletica!

– ze maken snelle afspraken.

– als je psycholoog ziek is word dit netjes vermeld en word er een nieuwe afspraak gemaakt mits dit mogelijk is.

– de hulp die er geboden word sluit goed aan bij mijn hulpvraag.”

 

Snel geholpen

“Toen ik me aanmeldde bij Metabletica werd ik binnen 5 dagen gebeld voor een afspraak. Dat was snel. Ergens anders kon ik pas na een half jaar terecht. Mijn eerste afspraak was spannend. Na twee gesprekken werd me verteld dat ik mogelijk adhd had en iets van autisme. Ik kreeg een afspraak met de psychiater en die vertelde me dat het ADHD en Asperger. Omdat ik erg angstig was kreeg ik medicijnen. Ook hebben ze me verteld wat het allemaal inhoudt wat ik heb. Weet er nu beter mee om te gaan. Ik was wel geschrokken. Maar na de gesprekken werd me veel duidelijk. Dat niemand dat ooit eerder heeft verteld. Ik ben best wel bij veel hulpverleners geweest. Niemand wist het. Ik ben tevreden.”

Sjef uit Veldhoven

 

Ik ben een man van 46 jaar en ben door nogal …

“Ik ben een man van 46 jaar en ben door nogal wat persoonlijke problemen bij Paul de Niet terechtgekomen ( o.a. echtscheiding, faillissement). Op advies van mijn huisarts was ik op zoek gegaan naar hulp omdat ik op dat moment zeker wist dat ik het alleen niet meer zou gaan redden. Na mijn kennismakingsgesprek had ik een fijn gevoel, paul had alle tijd voor me gehad en ik werd al vanaf het eerste woord serieus genomen. Paul de niet vertelde me zijn aanpak over hoe hij mij zou gaan helpen. Ik was op dat moment al een poosje antidepressiva en slaappillen aan het gebruiken. Ik had enorme last van slaapstoornissen en angstaanvallen. Ook het gebruik van alcohol en het roken van een joint ging ik niet uit de weg. De aanpak van paul sloeg bij mij al snel aan. We hadden vaak goede gesprekken die me weer kracht gaven. Ik beschouw mijn hulp als die van iemand die nogal wat dozen op de zolder heeft staan met oude foto`s en die allemaal op 1 hoop liggen`. Paul en ik hebben samen die enorme stapel met foto`s bekeken, erover gesproken en het in de juiste volgorde netjes opgeborgen. Tussen al die foto`s vond ik een foto van iets wat ik allang vergeten was, althans dat dacht ik!. Het was een foto uit mijn jeugd die ik tegenkwam die te maken had met seksueel misbruik. IK ben in mijn jeugd op mijn tiende jaar wekelijks misbruikt door een man en had dat nog nooit tegen iemand verteld. Ik had die foto voor mezelf een plekje gegeven maar ben de gebeurtenissen natuurlijk nooit vergeten. Ik moet toegeven dat deze openbaring bij mij behoorlijk veel stof heeft doen opwaaien, maar na een poosje begon ik me steeds beter en rustiger te voelen. Paul heeft me daarbij echt verschrikkelijk goed geholpen. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in zijn therapie en ook in paul persoonlijk. Ik ben na 3 jaar nu 3 maanden bij Paul de Niet weg en het gaat nu weer echt de goede kant met me op. Ik ben in overleg met de huisarts al 6 maanden geleden gestopt met het gebruik van mijn antidepressiva en de slaapmedicijnen. Ook is het gebruik van alcohol gezakt naar een normaal niveau. Ik heb een nieuwe fulltime baan waar ik het ontzettend goed naar mijn zin heb en kan in de nacht weer normaal slapen. Ik heb dit allemaal aan mezelf te danken om er weer voor te gaan knokken, maar zeker ook aan paul de niet. Hij heeft mij enorm bijgestaan in de zware storm waar ik in stond. De therapie, het luisterend oor, de coaching en zeker Paul de Niet zelf. Ik ben hem hiervoor enorm dankbaar en het stelt me zeer gerust dat ik hem altijd weer mag bellen. Paul bedankt!!!”

 

Dick uit Waalre

 

Uitstekende hulp. Ik werd goed begrepen en …

Uitstekende hulp. Ik werd goed begrepen en kon mijn verhaal doen. Kreeg goede adviezen en kon zo mijn paniek beheersen. Ik kreeg weer controle over mezelf. Ik ben tevreden. Ik werd snel geholpen.

Dirks Valkenswaard

 

Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij …

“Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij Metabletica. We werden binnen een dag uitgenodigd voor een afspraak. Na een week hadden we een eerste gesprek. Alles werd voor ons geregeld. We konden met de verwijzing van de huisarts direct terecht. De locatie is prima bereikbaar en de ontvangst is prettig. De psycholoog die ons als eerste te woord stond, deed ook de behandeling. Die ging op een zeer prettige wijze. Na korte tijd werden mijn klachten minder. De behandeling werd gecombineerd met LENS. Een speciale vorm van neurofeedback. Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht.”

Jansen Valkenswaard

 

Het is prettig om te ervaren dat er echt tijd en moeite wordt genomen om dergelijke problemen op te lossen. Tevens vind ik het zeer prettig dat er door de telefoniste(s) direct actie wordt ondernomen en dat er (indien mogelijk) direct concrete afspraken worden gemaakt. Een grote plus vind ik de vriendelijkheid waarmee jullie cliënten begroeten en helpen, je voelt je gesteund i.p.v. aangevallen!

Er is goed naar mijn verhaal geluisterd, om alles zo helder mogelijk te krijgen. Dit heb ik ook als zeer waardevol ervaren.

LC